Minicursus Speaking Dutch more clearlyDoe je je best om Nederlands te spreken maar vind je de uitspraak van sommige Nederlandse klanken nog moeilijk? Moet je jouw zinnen vaak herhalen omdat de ander je niet goed verstaat of begrijpt? Kortom, ben je op zoek naar tips en praktische oefeningen om duidelijker Nederlands te spreken? Dan is deze minicursus 'Speaking Dutch more clearly' zeker iets voor jou.

Hoe ziet de cursus eruit?

Je krijgt voor aanvang van de cursus een persoonlijke intake waarbij we een screening doen van de voor jou moeilijk uit te spreken klanken.

Tijdens de 1e bijeenkomst oefenen we klinkers (korte en lange klanken) zoals ‘e-ee’ en ‘u-uu’. Tijdens de 2e bijeenkomst oefenen we de tweeklanken en tweetekenklanken zoals de ‘ui’, ‘ei/ij’ en ‘eu’. Tijdens de 3e bijeenkomst oefenen we medeklinkers als ‘r’ en de ‘g’ en combinaties zoals ‘str’ of ‘schr’. Alle oefeningen die we doen passen bij taalniveau A1-B2. Naast ‘losse’ klanken oefenen we de uitspraak ook in woorden en zinnen.

Deze cursus wordt gegeven door NT2 taaldocent Joyce Vandervelden. Hij vindt plaats aan de Oliemolenstraat 60 in Heerlen. De workshop is geschikt voor mensen die al een paar lessen Nederlands gehad hebben (startniveau A1 - minimaal 40 lesuren). De minicursus kost €148,-. Hiervoor krijg je een persoonlijke intake, 3 bijeenkomsten waarin je praktisch aan de slag gaat, werkmaterialen, koffie en thee. Binnenkort zal een nieuwe cursus ingepland worden.

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje aan TARTON.

Let op: pas na betaling sta je definitief geregistreerd als deelnemer. De workshop gaat door bij een deelname van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen.