Inburgeren

BASISEXAMEN INBURGERING

Wil jij naar Nederland komen omdat je bijvoorbeeld bij je Nederlandse partner wilt wonen? Dan moet je in de meeste gevallen een Basisexamen Inburgering doen bij de Nederlandse ambassade van je eigen land om in aanmerking te komen voor een MVV (machtiging tot voorlopig verblijf). Dit examen bestaat uit 3 onderdelen: Kennis van de Nederlandse Samenleving, leesvaardigheid en spreekvaardigheid.

Een taal leer je echter het beste als je in het land bent waar die gesproken wordt. Daarom biedt TARTON je de mogelijkheid om je binnen 90 dagen, in Nederland, onder begeleiding van een ervaren docent, voor te bereiden op het Basisexamen Inburgering.

Meer informatie over het examen vind je op de website: www.naarnederland.nl
INBURGERINGCURSUS

Ben jij sinds kort in Nederland komen wonen en kom je niet uit de EU? Dan is de kans groot dat je inburgeringsplichtig bent en een inburgeringexamen moet doen.

TARTON biedt een persoonlijke inburgeringscursus aan, waarin gewerkt wordt aan het behalen van het taalniveau A2 (schrijven, lezen, luisteren en spreken), het KNM-examen en het portfolio Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt. Er kan ook gewerkt worden aan slechts een enkel onderdeel van dit examen.

Meer informatie over inburgeren in Nederland kun je vinden op de website www.inburgeren.nl
  • Soo Gor Chye - international uit Singapore
    Joyce is een proactieve en spontane docent! Zij gaf praktische tips voor het ONA portfolio en examen. Zij is professioneel in haar benadering.
  • Marigona Zhuniqi – inburgeraar uit Kosovo
    In een korte tijd was het voor mij mogelijk om veel te begrijpen en om mijn eigen zinnen te maken. Mijn docent is fantastisch, vriendelijk en heeft vooral veel kennis.
  • Wunpen Leather – inburgeraar uit Thailand
    We hebben gewerkt aan het ONA-portfolio: de resultaatkaarten invullen en het interview voorbereiden. Na de lessen had ik meer zelfvertrouwen om Nederlands te praten. Ik heb het inburgeringexamen behaald!