De Nederlandse grammaticaBij het leren van een nieuwe taal hoort ook de grammatica begrijpen en toepassen. Het is niet altijd nodig om elk detail van een grammaticaregel te kennen. Je moet wel voldoende regels kunnen begrijpen en toepassen om begrijpelijk Nederlands te spreken. Zie de basisgrammatica maar als het ‘skelet’ van je ‘lichaam’ (de Nederlandse taal die je spreekt).
Deze leuke video van Arnoud Kuijpers legt je uit waarom grammatica leren belangrijk én nuttig is.

Wil je hulp bij het leren van de Nederlandse (basis)grammatica? Dan kan TARTON jou helpen!

A practical Dutch grammar
Wil je de Nederlandse grammatica leren begrijpen vanuit je eigen taal omdat Engels misschien wel niet je sterkste kant is. Download dan nu gratis het grammaticaboek ‘A Practical Dutch Grammar’ in je eigen taal!

Woordenlijst.org
Ben je op zoek naar informatie over de spelling, de woordsoort en de vervoeging van Nederlandse woorden? In dit ‘woordenboek’ van de Taalunie kun je alles vinden!

Zichtbaar Nederlands
Vind je grammatica moeilijk? Of leer je makkelijker met afbeeldingen? Dan kan Zichtbaar Nederlands jou perfect helpen om een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica te ontwikkelen. De website is in het Nederlands, Engels, Frans en Pools beschikbaar.

Schrijfassistent Nederlands
Deze handige website helpt je om je geschreven teksten te verbeteren. Je krijgt feedback op de spelling maar ook suggesties over de stijl waarin je schrijft. Alleen geschikt voor de gevorderde cursist.